انواع روش های تزریق انسولین

قند به عنوان منبع انرژی در همه سلول ها مورد استفاده قرار می گیرد. هورمونی که در بدن باعث ورود قند به داخل سلول ها می شود، انسولین است که توسط پانکراس (لوزالمعده) ترشح می شود. قند از دو راه وارد خون می شود: ۱) بعد از خوردن غذا از طریق قند موجود درآن ۲) قند ذخیره شده در کبد

به بیماری که در آن قند نمی تواند وارد سلول ها شود و در خون جمع می شود قند خون بالا (بیماری دیابت یا مرض قند) می گویند. در این مواقع، بدن نیازمند دریافت انسولین تزریقی است.

وقتی فردی دیابت دارد، یا انسولین تولید نمی شود (دیابت نوع یک) یا تولید انسولین کافی نیست (دیابت نوع دو)

روش های تزریق انسولین:

امروزه روش های متعددی برای تزریق انسولین وجود دارد از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سرنگ انسولین

 

استفاده از سرنگ ارزان ترین و در دسترس ترین روش است و به صورت سرنگ های ۱۰۰ و ۵۰ واحدی در بازارموجود است. در مدل های قدیمی این سرنگ ها سرسوزن از سوزن جدا می شود و چندان برای تزریق انسولین مناسب نیست چون غالبا یک یا دو واحد در نیدل آن باقی می ماند. اما در سرنگ های جدید سر سوزن کاملا به سوزن چسپیده و غیر قابل جداکردن می باشد. هر دو نوع این سرنگ ها در فروشگاه اینترنتی اردم تجهیز موجود می باشد.

جهت مشاهده قیمت و خرید سرنگ های انسولین کلیک فرمایید.

قلم انسولین

جایگزین جدید سرنگ های انسولین، قلم انسولین می باشد که به علت کاربرد آسان و ابعاد قابل حمل آن بسیار مورد علاقه بیماران دیابتی است. این دستگاه به شکل یک خودکار بوده و شامل سوزنی باریک در زیر درب و یک درجه قابل تنظیمی در انتهای آن است که مقدار انسو لین تزریقی را تعیین می­کند.

سر سوزن های قلم انسولین که بطور ویژه برای نصب بر روی این قلم ها طراحی شده اند، در قطرها و طول های مختلفی تولید و توزیع می شوند. طول این سرسوزن ها از ۱۲ تا ۴ متغیر است. بر اساس دستورالعمل جهانی تزریق انسولین، سرسوزن ۴ میلی متری، ایمن ترین سرسوزن برای تمامی رده های سنی می باشد. میزان ضخامت سرسوزن با واحدی به نام گیج بیان می شود. هرچه عدد گیج بالاتر باشد ضخامت سوزن کمتر است. گیج با ضخامت ۳۳-۳۲ برای تزریق مناسب است.

برای مشاهده سر سوزن های مختلف قلم انسولین در فروشگاه اینترنتی اردم تجهیز کلیک کنید.

Jet injector

برای تزریق، به افرادی که به سوزن حساسیت دارند روش تزریق با جت اینجکتور مناسب می باشد. این دستگاه، انسولین مورد نیاز را با فشار و بدون نیاز به سوزن، به زیر پوست اسپری می کند.

تکنولوژی های جدید تزریق انسولین

مؤسسه فناوری ماساچوست (Massachusetts Institute of Technology) مشهور به MIT به دنبال ارائه تکنولوژی های جدید برای تزریق انسولین به افراد می باشند که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.

قرص تزریقی انسولین

تیم تحقیقاتی MIT یک کپسول دارویی برای تزریق انسولین ابداع کردند که افراد مبتلا به دیابت نوع یک از آن استفاده کنند. این کپسول به اندازه یک بلوبری است و حاوی یک سوزن کوچک ساخته شده است. در داخل کپسول، سوزن به فنر فشرده ای متصل می شود که توسط یک دیسک ساخته شده از شکر در جای خود نگه داشته می شود. هنگامی که کپسول بلعیده می شود، آب در معده دیسک قند را حل می کند و فنر را آزاد می کند و سوزن را به دیواره معده تزریق می کند.

محققان برای طراحی شکل کپسول از ویژگی ساختار لاک پشتی به نام لاک پشت پلنگی الهام گرفتند. این لاک‌پشت که در آفریقا یافت می‌شود، پوسته‌ای با گنبدی بلند و شیب دار دارد که به آن اجازه می‌دهد در صورت غلتیدن روی پشت خود، خود را راست کند. محققان از شبیه سازی رایانه‌ای استفاده کردند تا گونه‌ای از این شکل را برای کپسول خود بیابند که به آن امکان می‌دهد حتی در محیط پویا معده تغییر جهت دهد و موقعیتی مناسب برای تزریق اختیار کند. برای مشاهده نحوی عملکرد آن کلیک کنید.

این گروه همچنین نشان دادند که این دستگاه می تواند برای تزریق داروهای پروتئینی دیگر نیز سازگار باشد.

روش همه کاره تزریقی انسولین

مهندسان MIT در حال کار بر روی نوع جدیدی از دستگاهها هستند که بطور خلاصه می تواند فرآیند اندازه گیری گلوکز خون و تزریق انسولین را یکجا انجام دهند. دستگاه های “همه در یک” ابداع شده توسط تیم تحقیقاتیMIT از تلفن هوشمند استفاده می کنند. بیماران ابتدا از غذا عکس می گیرند و اپلیکیشن می تواند حجم غذا و همچنین مقدار کربوهیدرات را بر اساس اطلاعات مواد مغذی از پایگاه داده وزارت کشاورزی آمریکا تخمین بزند. سپس دستگاه بصورت اتوماتیک با خارش پوست، جمع آوری خون، سطح گلوکز تزریقی را محاسبه می کند.

برای مشاهده نحوی عملکرد آن کلیک کنید.